CategoriesRecepten

Kerstversiering uit de voorraadkast

Knutselen met spullen die je al in huis hebt. Kan het makkelijker? Dit is dé oplossing voor een gezellige vakantiemiddag met kinderen of om last-minute je huis te decoreren met unieke en originele kerstversiering. Dus trek je voorraadkast open, haal de bloem en het zout eruit én ga aan de slag met zoutdeeg. Dolle pret verzekerd!

Dit heb je nodig

  • 3 koppen bloem
  • 1 kop zout
  • 1 kop water
  • scheutje olie
  • mengkom
  • deegroller of een fles
  • bakpapier
  • oven

Zo maak je het

    • Alle ingrediënten mengen, kneden en uitrollen. Is het zoutdeeg te plakkerig? Voeg dan wat bloem toe. Is het te droog? Doe er wat water bij.
    • Je kunt meteen aan de slag en figuurtjes uitsteken met koekjesvormen.
    • Gebruik een rietje om een gaatje in het knutselwerkje te maken zodat je het kan ophangen.
    • Leg je werkjes op een bakplaat met bakpapier.
    • Bak 1 uur of langer in de oven op 100 graden. De droogtijd hangt af van de dikte en grootte van je zoutdeegcreaties. Niet zeker? Met een kleine prik aan de achterkant controleer je het snel.
    • Laat afkoelen en hang je kerstversieringen op met een keukentouw.

Extra decotip

Druk kruidnagel, steranijs of zelfs kaneel in het deeg voor het bakken. Zo geef je je kerstman knopen op zijn jas of oogjes aan je rendier en geurt het hele huis naar kerst!
Schrijf een persoonlijke boodschap op je creatie en gebruik het als naamkaartje om aan een pakje te hangen.