CategoriesRecepten

Recept: Rodenbachribbetjes met aardappelpuree en tuinkers

Benodigdheden voor 4 personen:

    • 4 racks Duroc d’Olives ribben
    • 1 flinke scheut Duroc d’Olives olijfolie (of olijfolie van betere kwaliteit)
    • 4 uien
    • 4 grote wortelen
    • 2 sneetjes brood
    • 2 eetlepels honing
    • 2 eetlepels mosterd
    • 2 flesjes Rodenbach Gran Cru
    • 5 dl vleesbouillon
    • Peper en zout
    • Bloem
    • 800 gram aardappelpuree
    • 2 bosjes tuinkers

Bereidingswijze:

Snijd de ribbetjes van elkaar en kruid ze met peper en zout. Doe wat olie in een pan met een dikke bodem en bak de ribbetjes aan alle kanten mooi bruin. Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan je gesneden wortelen en ui. Leg de ribbetjes er weer in en bestrooi de ribbetjes met een beetje bloem en blus af met het bier en de bouillon.
Besmeer het brood met de honing en mosterd en leg het omgekeerd in de bouillon. Laat het geheel 2,5 uur pruttelen op een zeer laag vuurtje. Serveer met de puree en tuinkers.

Tip: vervang de aardappels door pastinaak of knolselderij puree